toi van gelder - fysiek-theater.nl

 

 

Regisseren - Staging - Producties

Mijn motto is: mooi, leuk en goed.

Werken met enthousiaste amateurs en studenten vind ik één van de leukste dingen die bestaan en met een groot ensemble een musical maken is echt de top. Het is fantastisch om met z’n allen door zo’n proces te gaan. Jullie regelen alles en dan maak ik voor jullie een klapper. We pakken het een beetje professioneel aan, want ik wil wel graag dat het dan ook echt retegoed wordt. Ik gooi er alles in wat ik weet van het theater, maak het zo leuk mogelijk en laat je dingen doen die je anders nooit zouden durven. Ik maak een ijzervaste mise en scène zodat je geen kant meer uit kan en dan mag je doen wat je wil en het liefst nog een beetje meer. Jullie willen toch wel dat het leuk wordt en gaan toch wel enorm je best doen, ik hoef je alleen maar een beetje te helpen en aan te sporen.

VERDER LEZEN


 

Staging | terug

Mijn uitgangspunt bij het vormgeven is dat het idee, niet de realiteit, nadruk dient te krijgen. Het doel is de voorstelling zo artistiek mogelijk vorm te geven zonder er rekening mee te houden of de details overeenkomen met die van het dagelijks leven. Er is maar weinig nodig en suggestie sorteert meestal het meeste effect.

Zo hadden we in de voorstelling van de musical Aladdin als basis maar één decorstuk, een trap, die verplaatst werd om in de verschillende scènes steeds iets anders aan te duiden. De trap was de ingang naar de grot, de troon van de sultan, het huis van Aladdin, de kerker en het balkon van Jasmine.

VERDER LEZEN


 

Producties | terug

Een korte indruk van de producties die Toi regisseerde. Deze producties werden aangestuurd door fantastische commissies als productieteam.

VERDER LEZEN

 

 

Dus: voorwaarts!

 

 

| naar boven |