toi van gelder - fysiek-theater.nl

 

 

Programma | Fringe

 

De Bloesemende Tak, spelersgroep van De Acteerstudio, speelt

MIAO

Fysiek theater en ensemblespel
bedacht en vormgegeven door Toi van Gelder

op het AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL 2011
www.amsterdamfringefestival.nl

volg ons op Facebook

Koningen en keizers voelen zich verheven boven alle mensen, maar een ziekte legt hen even goed horizontaal in hun doodskisten. Waar zijn dan al die machtige dynastieën gebleven die de wereld ooit de wet hebben voorgeschreven?

MIAO is een protest tegen de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur, maar laat tevens zien dat de kunsten zich er nooit onder laten krijgen.

Een oude Chinese legende is om de rijke beelden, verrassende wendingen en heftige emoties als kader en inspiratie gekozen voor een modern bewegingsspel.

Bewegingsstructuren die verschillende processen van emoties en gevoelens uitdrukken heffen de "gewone wereld" op en laten in een natuurlijke flow een andere logica zien. Twee machten staan tegenover elkaar: hemelse onthechting en mededogen bijgestaan door draken, tijgers en zich op wolken voortbewegende goden tegenover aards bruut geweld, verraad en wreed bloedvergieten door machtige heersers. Geïmproviseerde muziek en flarden tekst uit oude Chinese komedies ondersteunen het fysieke spel van het ensemble.

Spelers: Candice Alihusain, Kimberley Dekker, Cem Er, Bart van Lieshout, Evelien Martens, Raymond van der Meer, David le Roy, Jeroen Schaafsma, Cathinca van Sprundel, Lubima Teneva en Femke Trommar.

Pleintheater, Sajetplein 39, 1051 DB Amsterdam 020-665 45 68 www.pleintheater.nl.

De Acteerstudio, Deventersestraat 21, 2587 SX Den Haag www.acteerstudio.org

 

volg ons op Facebook.

 

 


 

 

| naar boven |